Laat alles los en Dans!

Ervaar het ritme van jouw dans. Neem jezelf mee op reis in je lichaam en volg je intuïtie.
Dans, lach, spring, huil, speel, ervaar... voel je vrij om alles te zijn.
Ik neem je mee op reis in de dans. Op een grote variatie aan muziek, kan je de dans ervaren als een grote golf.
De muziek begint rustig, komt langzaam op gang om vervolgens tot grote hoogtes aan te zwellen.
Op de top van de golf, als je voelt dat je er bent, lijkt het alsof je niet meer kan.
Dan... volgt de stilte. Om vervolgens met al je kracht naar binnen te keren.
Daar is rust. Je komt aan in het kristalmoment, de plek waar alles helder is.

Ik nodig je uit om in beweging te komen.

Loylou_Echt_Mooij_fotografie.drukwerk-4422.jpg

Awakening your senses

Ruiken, voelen en soms proeven….een reis met en door je lichaam waarbij zoveel mogelijk zintuigen geprikkeld  worden. Naast de muziek wordt deze sessie verrijkt door de essentiele olien van doTERRA. Mijn ervaring is dat de geur en essentie van de olie je dieper meeneemt in je onder bewustzijn.

 

WhatsApp Image 2018-04-07 at 23.05.03.jpeg

Trancedans

Trancedans is een dans van overgave.

Door geblinddoekt te dansen, sluit je jezelf af van alle visuele prikkels. Dan is de beweging naar binnen toe makkelijker te realiseren. Je richt je naar binnen. Je wordt niet meer beïnvloed door de buitenwereld, je ruimtelijke beleving verandert.

Wij zijn niet meer gewend om te leven zonder prikkels en dagelijkse gedachten. De trancedans geeft je een moment waarop je helemaal met jezelf, in stilte en beweging kunt zijn. Het is een dans van heling, als je jezelf de kans geeft tot volledige overgave. Stel je diepste vraag en zoek het antwoord in de dans. Hier is de non-verbale communicatie bijzonder krachtig. Luister naar het ritme van je ademhaling en je lichaam, hoor je innerlijke ritme.

Geef je over aan wie je bent, wat je voelt, wat er is. Het geeft een immense innerlijke kracht. Trancedans is een oude manier die in vele culturen gebruikt wordt om in contact te komen met jezelf en je spirituele wereld.

Voor iedereen brengt deze dans iets anders. Voor de ene persoon is het pure overgave. Voor de ander is het een innerlijke reis die helderheid geeft in verschillende aspecten van je leven.

Door zorgvuldig uitgekozen ritmes en een veilige ruimte aan te bieden, kan je je vrij bewegen, transformeren en 'zijn'.

Ervaring is niet nodig

Albert over de trancedans: 
Voor mij is de trance dans een heerlijke manier om in beweging te zijn zonder vast te zitten aan regels m.b.t. hoe het eruit moet zien. Ik ben me ervan bewust dat mijn bewegingen me niet door de audities van So You Think You Can Dance zouden helpen ;-) Als ik wat minder energie heb kan ik rustiger aan doen, en anders kan ik uitbundig dansen. Ik vind jouw ruimte en je dansvloer heel prettig aanvoelen – de vloer in ’t fysieke contact, en de ruimte ook qua energie. Je muziekkeuze vind ik soms wat complex en dat geeft een extra uitdaging in de dans. Over het algemeen ervaar ik dat óók als prettig. En tot slot – het aller-allerfijnste vind ik hoe je voor ons zorgt tijdens het dansen. De eerste keren dat je een deken over mijn schouders legde raakte ik behoorlijk van slag. Ontroerd door zoveel liefde en zorgzaamheid – en het voor mezelf erkennen dat ik daar een tekort of een behoefte had.
WhatsApp Image 2018-04-07 at 23.05.03-2.jpeg

SoulTrance

Beweging aan klank en klank aan beweging geven.

Deze geweldige dansvorm is een bundeling van kwaliteiten en passie.

In samenwerking met Joyce Hellendoorn, acredited Soulvoicer, Voice Medicine

Tijdens de jaartraining Trancedans die Joyce in 2014 bij mij volgde heeft zij enkele klank oefeningen gegeven om de beweging meer diepte te geven. In 2015 heb ik een Soulvoice 2 daagse bij haar gevolgd, haar enorme enthousiasme voor de klank en de heldere stevige begeleiding maakte dat ik mij volkomen veilig voelde om de diepte in te gaan.

Joyce over de jaartraining Trancedans: 
”Tijdens de jaartraining Trancedans die ik bij Loylou volgde heb ik ervaren dat het gebruiken van mijn klanken veel meer diepte aan mijn beweging in de dans gaf. Hoe de prachtige muziek en krachtige begeleiding van Loylou maakte dat ik een magische diepgaande helende reis kon maken.”

SoulTrance is een vorm waarin Trancedans en Soulvoice elkaar ontmoeten en beweging klank krijgt en klank ondersteunt wordt door beweging. Het zijn twee vormen die prachtig bij elkaar aansluiten dus was de stap niet groot om onze krachten te bundelen.